Betaling en tarieven


BETALING

U heeft een tandartsverzekering; betaling geschiedt via zorgverzekering en (eventuele) restnota.

Wij zijn aangesloten bij een factoringbedrijf; Famed. Famed regelt de betaling direct met uw zorgverzekeraar als u een tandartsverzekering heeft. Een eventuele restnota ontvangt u daarna óf van uw zorgverzekeraar óf van Famed. Als u door omstandigheden de nota niet in een keer door u kunt worden voldaan, kunt u met Famed een betalingsregeling treffen. U moet dit dan met Famed regelen, niet met ons.

U heeft geen tandartsverzekering; betaling geschiedt per pin direct na de behandeling.

Als u geen tandartsverzekering heeft, kunt u de nota direct per pin voldoen in de praktijk na de behandeling.

Kinderen tot 18 jaar; betaling geschiedt via zorgverzekering

De reguliere tandheelkundige zorg van kinderen tot de leeftijd van 18 jaar wordt voor 100% vergoed vanuit de basisverzekering. De betaling hiervan geschiedt automatisch via de verzekering. U hoeft hier verder niets voor te doen.


TARIEVEN

Alle tarieven voor tandheelkundige behandelingen worden jaarlijks wettelijk vastgesteld. Via onderstaande link vindt u een overzicht van alle behandelingen en bijbehorende kosten van behandelingen voor het jaar 2021: www.independer.nl/tandarts/info/tandartstarieven?&refer=adwordsauto-performancemax&gclid=EAIaIQobChMIuJ2Z8-TQ8QIVEKh3Ch3OJQRbEAAYASAAEgIW2PD_BwE&gclsrc=aw.ds

Wij beschikken op de praktijk over een speciaal softwareprogramma waarin wij samen met u uw tandartsverzekering direct kunnen bekijken. Hierdoor kunnen wij meteen samen met u bekijken of een behandeling volledig of gedeeltelijk wordt vergoed door uw zorgverzekering. Op deze manier kunnen wij een behandelplan opstellen waarin wij rekening houden met uw vergoedingen en kunnen wij direct helder en transparant zijn over een eventueel benodigde behandeling en de daarbij behorende kosten.

Let op: behandelingen die in hetzelfde jaar zijn uitgevoerd door een andere tandarts of mondhygiënist, kunnen wij niet zien in dit programma. Dat is een bijkomende reden dat het erg fijn is het tandheelkundig dossier van de vorige tandartspraktijk te ontvangen.