Tandartsen, mondhygiƫnisten en (preventie)assistenten


Mondzorg Teakhout heeft een ervaren en deskundig zorgteam van drie BIG geregistreerde tandartsen, twee mondhygiënisten, een laatstejaars student mondzorgkunde, een paro nazorg assistent, twee preventie assistenten en twee balie- en stoelassistentes. De behandelaren zijn allen breed opgeleid en blijven zich bijscholen. Zij helpen u graag met al uw wensen of klachten. Wij zijn een erkend leerbedrijf en derhalve leiden wij regelmatig stagiairs op, zowel vanuit de opleiding tot tandartsassistent als mondhygiënist.


Hieronder vindt u ons team!


Irene Schilder, tandarts

Irene is werkzaam bij Mondzorg Teakhout vanaf de start van de praktijk. Haar specialisatie ligt bij de algemene tandheelkunde en de kindertandheelkunde. Bij Irene kunt u terecht voor alle algemene behandelingen, zoals het vullen van gaatjes, wortelkanaalbehandelingen, kronen en bruggen, bleken, facings en natuurlijk de halfjaarlijkse controle. Zij is lid van de ANT (Associatie Nederlandse Tandartsen) en de NVvK (Nederlandse Vereniging voor Kindertandheelkunde) en is actief bezig met bij- en nascholing om haar kennis en kunde zo hoog mogelijk te houden.

BIG registratienummer: 89918789102


Wanda van Lingen, tandarts

Wanda van Lingen is sinds 2015 werkzaam geweest in meerdere groepspraktijken, waar zij geleerd heeft ingewikkelde problemen op een simpele manier te benaderen. En nog belangrijker, om verder te kijken dan alleen het gebit. Een behandelplan moet niet alleen aansluiten bij het gebit maar ook de persoon er achter. Juist deze persoonlijke benadering maakt haar een zeer prettige tandarts. Wanda beoefent alle aspecten van de tandheelkunde, van controles tot vullingen, protheses, wortelkanaalbehandelingen en kronen en bruggen. Daarnaast heeft zij veel ervaring opgedaan in het behandelen van personen met tandartsangst en kinderen. Zij is lid van de KNMT en KRT en doet actief aan het volgen van bij-/nascholingsactiviteiten. Zij vindt het erg belangrijk dat haar patiënten zich op hun gemak voelen en neemt daar ook de tijd voor. Zij is dus met recht een 'lieve tandarts'.

BIG registratienummer: 99920265302


Elinoor van der Craats, tandarts

Elinoor van der Craats is in 2017 afgestudeerd als tandarts aan het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam en sindsdien werkzaam als algemeen tandarts in meerdere praktijken. Zij heeft naast de algemene tandheelkunde ook ervaring opgedaan met (zeer) angstige patiënten, patiënten met pijnklachten aan het kaakgewricht of kauwspieren (TMD klachten), mensen met een beperking en ouderen.  

Haar doel is samen met haar collega’s streven naar een prettige ervaring bij de tandarts en een gezonde mond voor iedereen. Ze vindt het belangrijk om samen met de patiënt een zorgplan op te stellen waarbij de wensen en mogelijkheden van de patiënt centraal staan.  

Elinoor staat geregistreerd in het Kwaliteits Register Tandartsen (KRT) en is lid van de beroepsvereniging Associatie Nederlandse Tandartsen.

BIG registratienummer: 99923675702Susanne den Brave, mondhygiënist / praktijkhouder

Susanne heeft alweer 14 jaar ervaring in de tandheelkunde. Haar specialisatie ligt op het gebied van (ernstige) tandvleesproblemen. Bij Susanne kunt u onder andere terecht voor een gebitsreiniging, voorlichting en instructie om uw gebit indien nodig beter te verzorgen, het bestrijden van een slechte adem en het behandelen van ernstige tandvleesproblemen (parodontitis). Ook als er niet veel aan de hand is, is bezoek aan een mondhygiënist zinvol; voorkomen is immers beter dan genezen! Het bezoek aan de mondhygiënist heeft als doel om het gebit zo lang mogelijk (en) zo gezond mogelijk te houden. Susanne staat ingeschreven bij het KRM en doet actief aan bij- en nascholing om haar kennis en kunde zo hoog mogelijk te houden.

Betül Çeçen, mondhygiënist

Betül werkt per juni 2017 bij Mondzorg Teakhout. Zij is erg gedreven en gemotiveerd om haar werk zo goed mogelijk uit te voeren. Zij heeft ervaring in het behandelen van (ernstige) parodontitis. Uiteraard verzorgt zij ook 'gewone' gebitsreinigingen en mondzorgadviezen; zij kan u goed vertellen wat u zelf kunt doen een zo gezond mogelijke mond te creëren. Ook Betül doet actief aan bij- en nascholing om haar kennis en kunde op een zo hoog mogelijk niveau te houden.


Barbara Nansink, paro nazorg assistent

Barbara werkt per mei 2019 bij Mondzorg Teakhout. Wij zijn blij haar verwelkomd te hebben in ons team. Zij heeft al meer dan 20 jaar ervaring in de tandheelkunde, waarvan een groot deel als paro preventie assistent. Zij zal voornamelijk te zien zijn in de behandelkamer om de nazorg uit te voeren bij (voormalig) parodontitis patiënten. Barbara houdt haar kennis graag up to date door regelmatig cursussen te bezoeken.

Jenay de Clercq, mondhygiënist i.o.

Jenay is per mei 2018 het vaste team van Mondzorg Teakhout komen versterken. Wij kenden Jenay al van haar tweedejaars stage. Inmiddels zit zij in de afrondende fase van haar opleiding Mondzorgkunde en heeft zij al erg veel ervaring met het behandelen van patiënten in de praktijk.

Kalè Mesri, praktijkmanager & preventieassistent

Kalè heeft ruim 8 jaar ervaring in alles wat komt kijken bij het reilen en zeilen van een tandartspraktijk. U kunt bij haar terecht met al uw vragen over tandheelkundige zorg, kosten en verzekeringen, behandelingen of het maken van afspraken. Ook als u alleen vrijblijvend informatie wilt, kunt u gerust contact met haar opnemen.
Kalè behandelt tevens zelf patiënten wanneer zij in de rol van preventie assistent stapt. Zij behandelt zowel kinderen als volwassenen.

Rachelle Vloon, preventieassistent

Rachelle is half januari 2018 begonnen als tandartsassistente bij ons in de praktijk. Zij heeft in meerdere praktijken gewerkt en heeft inmiddels ruim 8 jaar ervaring. Rachelle voert veelzijdige taken uit bij ons op de praktijk. Zij assisteert de tandarts aan de stoel, maar voert ook zelf behandelingen uit in opdracht van de tandarts, zoals het maken van afdrukken of foto's. Sinds kort voert Rachelle ook preventieve behandelingen uit, zoals het verwijderen van tandsteen, het geven van voorlichting en instructie over uw gebitsverzorging of het geven van poetslessen aan kinderen. Ook bij Rachelle geldt uiteraard dat kids goed in het zonnetje worden gezet en eigenlijk nooit zonder presentje de deur uit gaan. Tot slot kunt u haar ook nog aan de balie treffen en kan zij al uw vragen over de praktijk beantwoorden.

Eva de Wit, tandartsassistent en baliemedewerker

Eva is per januari 2017 ons team komen versterken. U kunt haar op elke doordeweekse dag en soms zelfs op de zaterdag bij ons aantreffen. Zij is een enthousiast en gemotiveerd lid van ons gezellige team. Zij helpt u graag verder met onder andere het beantwoorden van uw vragen over de praktijk en het maken van afspraken. Tevens zult u haar aantreffen tijdens het assisteren bij behandelingen aan de stoel. Ook Eva voert soms zelfstandig een deel van de behandeling uit, zoals polijsten of het maken van afdrukken.


Debby Orchudesch, tandartsassistent en baliemedewerker

Debby is per mei 2019 gestart bij Mondzorg Teakhout. Zij heeft het roer omgegooid; na jarenlang in een heel andere branche werkzaam te zijn geweest, volgt zij nu een opleiding tot tandartsassistent. U kunt haar zowel achter de balie als in de behandelkamer aantreffen. Zij beantwoord graag al uw vragen over de praktijk en kan de afspraken verzorgen van u en uw gezin.