CORONA

VANAF WOENSDAG 22 APRIL BENT U WEER WELKOM OP AFSPRAAK BIJ ONS IN DE PRAKTIJK. LEEST U ECHTER SVP NOG EVEN ONDERSTAANDE GOED DOOR. DIT HEBBEN WIJ VANDAAG OOK MIDDELS EEN MAILING NAAR U GECOMMUNICEERD. MOCHT U DIT NIET ONTVANGEN HEBBEN, KUNNEN WIJ HET BESTE UW MAILADRES CONTROLEREN. WELLICHT TOT SNEL!

Met vriendelijke groet,

Het team van Mondzorg Teakhout

Geachte patiënt,

Vanavond geeft de heer Rutte een persconferentie waarin, als het goed is, onder andere duidelijk wordt gemaakt of men weer naar de tandarts of mondhygiënist kan komen. Van 16 maart tot en met vandaag waren alle afspraken bij ons geannuleerd. Vanaf morgen staan er echter wel afspraken bij ons gepland, misschien ook die van u! De persconferentie van vanavond is leidend voor wat er vanaf woensdag 22 april bij ons in de praktijk mogelijk is. Wij hopen dat wij alle afspraken vanaf woensdag weer door kunnen laten gaan. Als u dus een afspraak heeft aanstaande woensdag, zal deze alleen doorgaan als de minister president aangeeft dat dat kan. Uiteraard zullen wij op woensdag contact met u opnemen als blijkt dat de afspraken geannuleerd en verzet moeten worden.

Wat belangrijk is alvorens u naar de praktijk komt

 • Heeft u of een ander gezinslid last van verkoudheidsklachten en/of heeft u koorts en heeft u morgen al een afspraak bij ons? Dan kunt u op dit moment niet op uw afspraak verschijnen en verzoeken wij u dit zo snel mogelijk aan ons te laten weten.
 • Heeft u last van verkoudheidsklachten en/of heeft u koorts en heeft u niet morgen, maar wel binnenkort een afspraak bij ons? Dan verzoeken wij u ook contact op te nemen met ons om te overleggen over uw persoonlijke situatie.
 • Denkt u meer risico te lopen op het krijgen van corona, omdat u denkt bij een van de risicogroepen te horen of wilt u dit zeker weten? Dan mag u ons ten alle tijden bellen om dit te verifiëren. Wij lopen graag het risicoschema samen met u door, zodat u weet of u op uw afspraak kunt verschijnen.

Bent u gezond en komt u binnenkort naar de praktijk omdat u een afspraak heeft?

 • Komt u indien mogelijk alleen, zonder onnodige begeleiding.
 • Komt u alstublieft wel op tijd, maar niet veel te vroeg op uw afspraak.
 • Leest u de brief op de deur voor de zekerheid nog even.
 • Op dit moment maken wij gebruik van de elektronische deuropener. Wij zijn dus wel geopend, alleen kunt u niet zo naar binnen lopen. Hoewel wij de bel desinfecteren, is het goed deze indien dit lukt met uw ellenboog te bedienen.
 • Als u eenmaal binnen bent, verzoeken wij u direct gebruik te maken van de alcoholdispenser met sensorbediening. Deze hangt direct na binnenkomst links aan de muur.
 • Er mag bij ons tot nader orde alleen op uitzondering gebruik worden gemaakt van de toiletruimte. Poetst u dus graag thuis uw tanden.
 • Neemt u plaats op een door het personeel aan te wijzen stoel.
 • Houd u s.v.p. minimaal 1,5 m afstand tot elkaar.
 • U kunt bij ons contactloos betalen per pin. Na elke transactie wordt het pinapparaat sowieso gedesinfecteerd met alcohol.

Speciaal voor gezinsafspraken

 • Er mogen zo min mogelijk mensen tegelijk de praktijk betreden. Bijvoorbeeld bij een gezin van 4 (vader, moeder en 2 kinderen), is het goed om twee om twee de praktijk te betreden. Dus bijvoorbeeld eerst vader met 1 kind en daarna moeder met 1 kind. Degene die altijd de vervolgafspraken maakt voor het gezin, kan het beste als laatste eindigen. Misschien ten overvloede, maar als er 1 ouder/begeleider is met 2 kinderen, dan mag die met 2 kinderen naar binnen.
 • Houd uw kinderen goed bij u. Zij mogen momenteel niet door de wachtkamer lopen/rennen.
 • Een kind mag met 1 begeleider de behandelkamer in.

Wij hebben onze hygiëneregels zodanig aangescherpt dat u er van op aan kunt dat alles veilig voor u verloopt als u een afspraak bij ons heeft. De normale infectiepreventie in een tandartspraktijk is al erg streng, maar nu zijn er dus extra regels bij gekomen waar wij ons samen met u aan moeten houden. Als wij dit allemaal doen, is het veilig om uw afspraak gewoon door te laten gaan.

Als u zelf nog vragen heeft, mag u ons uiteraard altijd bellen. Vandaag is het echter niet zinvol ons te bellen om te vragen of uw afspraak nog doorgaat, omdat wij dit vanavond tijdens de persconferentie zullen horen. Wij hopen zelf u weer snel te kunnen verwelkomen in de praktijk!

Met hartelijke groet,

Het team van Mondzorg Teakhout


Mocht de uitkomst van de persconferentie zijn, dat we toch nog niet aan de slag mogen, dan gelden de oude regels en mag alleen spoed worden behandeld in de praktijk.    

Wat is spoed?

Onder spoed wordt verstaan:

 • Trauma
 • Nabloeding na een behandeling
 • Acute, heftige pijn
 • Mogelijk levensbedreigende ontstekingen

Komt u bij ons voor een spoed afspraak? Goede (hand)hygiëne blijft van belang.

Omdat het virus van mens tot mens overdraagbaar is, gelden de volgende simpele regels:

1. Schud geen handen.
2. Was de handen regelmatig met zeep; ook goed tussen de vingers. Reinigen met desinfecterende gel is ook prima.
3. Raak de ogen, mond en neus zo min mogelijk aan.
4. Nies of hoest in je elleboog of gebruik papieren zakdoekjes en gooi die direct daarna weg
5. Deurkrukken worden extra door ons gedesinfecteerd met alcohol.

Wij rekenen op uw begrip in deze situatie. Wij wensen u en uw gezin ook veel sterkte in deze tijd en willen u graag weer zien als de adviezen en richtlijnen daar weer ruimte toe bieden.

Pas goed op uzelf en uw gezin.

Met vriendelijke groet,

Het team van Mondzorg Teakhout