Wij gaan voor minder gaatjes

Kinderen hebben een speciaal plekje bij Mondzorg Teakhout

Bij Mondzorg Teakhout hebben kinderen een speciaal plekje. De tandartsen gaan eigenlijk allemaal erg goed om met kinderen, dit krijgen wij vaak als feedback terug van de ouders. Eén van onze tandartsen werkt in een speciale kinderkliniek en is gedifferentieerd in de kindertandheelkunde. Uiteraard wordt de kennis die zij opdoet in de andere praktijk ook in onze praktijk gedeeld en toegepast. Omdat wij ons sterk maken voor het voorkomen van problemen leren wij kinderen op een leuke en ontspannen manier goed voor hun mond te zorgen, zodat er zo min mogelijk kans is op problemen zoals gaatjes of tandvleesontsteking.

Wanneer moet mijn kind voor het eerst naar de tandarts of preventie assistente?

Het is raadzaam vanaf de leeftijd van 2 jaar te starten met de reguliere controles bij de tandarts. Maximaal vanaf het moment dat er blijvende tanden/kiezen in de mond van uw kind aanwezig zijn, is het raadzaam ook voor de leuke poetslessen naar de preventie assistente te gaan.


Preventie bij de preventie assistente

Bij Mondzorg Teakhout beschikken wij over preventie assistenten. Deze assistenten houden zich voornamelijk bezig met het geven van poetsinstructies, het reinigen en polijsten van het gebit en het appliceren van fluoride om ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk kans is op gaatjes bij kinderen. De preventie assistenten kunnen erg goed met kinderen overweg en uiteraard krijgen de kinderen na deze afspraak een leuk presentje. Bovendien krijgen ze na een preventie afspraak het voor de instructie gebruikte elektrische tandenborstelkopje gratis mee naar huis.

Als er een behandeling nodig is bij de tandarts

Wij willen alle tandartsbezoeken zo leuk en ontspannen mogelijk laten verlopen. Als kinderen eerst een (aantal) wensessie(s) nodig hebben voordat zij een 'echte' behandeling aan kunnen, dan doen wij dat indien mogelijk eerst. Bij sommige kinderen zal dat niet nodig zijn, bij andere wel. Uiteraard krijgen de kindjes een leuk presentje na het bezoek.

Elektrisch poetsen

Poetsen met een elektrische tandenborstel haalt veel meer tandplak weg dan poetsen met een gewone handtandenborstel. Dit blijkt uit onderzoek en dit zien wij ook terug in de praktijk. Daarom willen wij het liefst iedereen, maar speciaal alle kinderen, aan een elektrische tandenborstel helpen: kinderen die voor preventieve behandeling naar de mondhygiënist gaan, voor onder andere het aanleren van een goede poetstechniek, krijgen van ons een elektrische tandenborstel cadeau!

Kinderen tot 18 jaar krijgen alle reguliere tandheelkundige zorg voor 100% vergoed vanuit de basisverzekering