Betaling en tarieven


BETALING

U heeft een tandartsverzekering; betaling van uw restnota geschiedt direct per pin na uw behandeling in de praktijk.

Het gedeelte wat vergoed wordt door uw verzekering, hoeft u niet voor te schieten in de praktijk. U betaalt dus alleen het gedeelte van de behandeling dat niet wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. Bijvoorbeeld als een behandeling voor 75% wordt vergoed door uw zorgverzekeraar, betaalt u alleen 25% van het bedrag per pin aan de balie. Als u door uw verzekeringstegoed heen bent, betaalt u wel het volledige bedrag.

U heeft geen tandartsverzekering; betaling geschiedt per pin direct na de behandeling.

Als u geen tandartsverzekering heeft, betaalt u de volledige nota direct per pin in de praktijk na de behandeling.

Kinderen tot 18 jaar; betaling geschiedt via zorgverzekering

De reguliere tandheelkundige zorg van kinderen tot de leeftijd van 18 jaar wordt voor 100% vergoed vanuit de basisverzekering. De betaling hiervan geschiedt automatisch via de verzekering. U hoeft hier verder niets voor te doen.


TARIEVEN

Alle tarieven voor tandheelkundige behandelingen worden jaarlijks wettelijk vastgesteld. Hier vindt u een overzicht van alle behandelingen en bijbehorende kosten van behandelingen voor het jaar 2022.

BEGROTING

Wij beschikken op de praktijk over een speciaal softwareprogramma waarin wij samen met u uw tandartsverzekering direct kunnen bekijken. Hierdoor kunnen wij meteen samen met u bekijken of een behandeling volledig of gedeeltelijk wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. Op deze manier kunnen wij een behandelplan opstellen waarin wij rekening houden met uw vergoedingen en kunnen wij direct helder en transparant zijn over een eventueel benodigde behandeling en de daarbij behorende kosten. Wij maken voor u een begroting.

Let op: behandelingen die in hetzelfde jaar zijn uitgevoerd door een andere tandarts of mondhygiƫnist, kunnen wij niet zien in dit programma.